En Çok Kullanılan 7 Fotoğraf ve Video Uygulaması
fotoğraf ve video düzenleme/editleme konusunda yeni olanlar, nereden başlayacağını bilemeyenler için hap niteliğinde bilgiler vermek istiyorum. Bu konuda kendim öğrenmeye ve uygulamaları kurcalamaya meraklı biri olarak şimdi sizlerle en çok kullanılan 7 fotoğraf ve video uygulamasına bakalım.
-Seren şu fotoğrafta arkadaki çöp kutusunu yok eder misin? -Seren şurada bir fotoğrafımı çeker misin seni bulmuşken? -Fotoğrafa uygun bir renk filtresi seçer misin? -Reels çekmek istiyorum, nasıl yapılıyor?
Bu cümleleri ve varyasyonlarını sık sık duyuyorum. Bu şekilde görsel anlamda zevkime güvenilmesi mutluluk verici. Fotoğrafçılık benim için bir tutku. Bunun yanında çektikten sonra, renklerle realist şekilde oynamak da benim için büyük bir keyif. Fakat bu konuda renkleri abartmayı ve gözün görebileceği renklerden uzaklaşmayı pek sevmiyorum.
Bu ve benzer yazıları bulabilirsiniz elbette ama neden ben de sizlerle favori uygulamalarımı paylaşmayayım dedim.
PicsArt
Picsart ile fotoğraflarınızda temel anlamda akla gelebilecek hemen her düzenlemeyi yapabilirsiniz. Kontrast, renk tonlama, parlaklık, sıcaklık, perspektif ayarları, kolajlar, fotoğrafın üstüne fotoğraf ve yazılar ekleme… Aşağıda da üst üste eklediğim fotoğrafımı görebilirsiniz. Kısacası kurcalamalık bir program.
Adobe Lightroom
Fotoğrafınızı düzenlerken uygulamanın içinde her anlamda kendinizi kaybedebileceğiniz gelişmiş bir uygulama. Ben o kadar çıkmaza girmek istemiyorum derseniz hazır filtreler mevcut ve yine bunların da ayarlarını değiştirmeniz mümkün. Bu filtrelere de “profiles ve presets” lerden ulaşabilirsiniz. Aşağıda uygulamalı olarak ne demek istediğimi gösterdim.
Aynı zamanda telefondan değil bilgisayardan da bu uygulamayı Photoshop olarak indirebilir ve daha detaylı düzenleme yapabilirsiniz.
Snapseed
İşte o arkadaki adamı, çöp kutusunu yok edebileceğiniz uygulama! Yine bu uygulamanın da kendi filtreleri mevcut fakat bence uygulamadan optimum fayda sağlamak istiyorsanız “araçlar” bölümündeki ayarları kullanmanız gerekiyor. Herhangi bir fotoğrafta lokal olarak bir bölgeyi ışık, kontrast, sıcaklık, renk ayarı yapmak ve keskinleştirmek istiyorsanız araçların içinden “seçmeli” ayarıyla güzel şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Yok etmek veya eşitlemek için de yine araçlardan “iyileştirme” ayarını kullanabilirsiniz.
Inshot
Videolarımı yaparken elim ayağım gibi kullandığım bir uygulama. Birden çok video veya fotoğrafları birleştirip, geçişler yapıp, üzerine yazılar ekleyip, müzik veya ses kaydedebildiğiniz bir uygulama. Kullanımı çok kolay birkaç denemede kullanıma alışacağınızı düşünüyorum. Ek olarak videoları yavaşlatıp hızlandırmak için de kullanabilirsiniz.
Bir hatırlatma, en son kaydederken boyut olarak çalışmanızın kalitesini mutlaka seçmelisiniz.
VN
Inshot ile çok benzer, aynı işlevi gören kaliteli bir uygulama. Arayüz olarak görsel anlamda kullanımının daha kolay olduğunu düşünüyorum.
Remini
Görüntü kalitesini beğenmediğiniz, eski fotoğraflara ve ışık ayarı sorunlu olan fotoğraflara uygulayarak güzel iyileştirmeler alabileceğiniz bir uygulama. İlk 10 deneme ücretsiz. Örnek olarak kendi çocukluk fotoğrafımı paylaşmak istedim:)
BEFORE AFTER
Tezza
Fotoğraf editlerken severek kullandığım filtreleri olan bir diğer uygulama. Aynı zamanda fotoğraflarınıza ışıklar ekleyip eskitme de yapabilirsiniz.
Umarım sizlere faydalı ve aydınlatıcı bir içerik olmuştur. Farklı, yaratıcı, renkli içerikler oluşturmak ya da tasarımlar yapmak isterseniz, bu uygulamalar oldukça işinize yarayacaktır. Başka yazılarda görüşmek üzere.
Diğer bu tarz yazılarımızı da aşağıda bulabilirsiniz.
Video Düzenleme Uygulamaları | Instagram – TIKTOK ve Youtube İçin En İyi 5 Uygulama
10 Faydalı Web Sitesi | Az Bilinen Siteler
Google Translate Özellikleri | Az Bilinen 5 Özellik
Instagram’da Yaratıcı ve Şık Hikaye (Story) Düzenlemek için 13 Uygulama
Yorum ve sorularınız için instagram adresim: serennaydin
Seren Aydın #kuşmisalikıvırcık