Kitaplarla Başka Diyarlara Yolculuk | Seyahat Temalı Kitaplar 2
tekrar evlere kapandığımız günlerde hepimize faydalı olacak bir kitap listesi yapmak istedim. Karantinada kitap, her zaman olduğu gibi iyi gelecektir diye düşündüm. Genel olarak kendi okuduğum, okumayı düşündüğüm seyahat temalı kitaplar bu yazımda.
Umarım bu sıkıntılı günlerimizde bizi biraz bile olsa uzak diyarlara götürmeye yardımcı olur bu kitaplar..
Rotasız Seyyah – Yol Hikayeleri 1 ve Yol Hikayeleri 2
Benim en sevdiğim seyahat kitaplarından biri. Belki sosyal medyada denk gelmiş olduğunuz Mehmet Genç (Rotasız Seyyah) kendi seyahatlerini çok samimi bir dille anlatıyor. Hikayelerin tümü kendi deneyimleri. Bazı deneyimlerine inanamayacaksınız. Kitapta kendi çektiği resimlerde bulunuyor. Benim okumaktan en keyif aldığım bir solukta bitirdiğim kitaplar oldu. Üstelik diğer yol temalı kitaplar gibi alışılmış hikayeler yok bu kitaplarda. Bence seyahat etmeyi seven herkesin okuması gerekiyor.
Seymen Bozaslan – İçinden Yol Geçen Hayatlar
Bir diğer çok sevdiğim kitap ‘İçinden Yol Geçen Hayatlar’. Seymen Bozaslan bu kitabında Türkiye’nin 81 ilinden ilginç hikayeler anlatıyor. Bu kitapla, seyahatlerinde tanıdığı Anadolu’yu, Anadolu insanının tutkusunu, enerjisini, hayallerini anlamaya ve anlatmaya çalışıyor; onların kısıtlı imkânlarla neler başarabildiğini göstermek istiyor.
İçinden Yol Geçen Hayatlar, bu ülkenin farklı coğrafyalarından sıra dışı insan hikâyelerini ve hayat tecrübelerini bize ulaştırarak hem bu toprakların kültürel ve sosyal zenginliğini tanımamızı sağlıyor. Dolayısıyla, o alışılageldik “Nerede ne yenir?”, “Nereleri gezilir?” sorularına yanıt vermeyi amaçlayan bir kitap değil bu.
İlber Ortaylı- İlber Ortaylı Seyahatnamesi
Türkiye’nin sahip olduğu en değerli tarih profesörlerinden İlber Ortaylı, engin tarih bilgisinin yanı sıra yaptığı seyahatlerini de kaleme alarak bu coğrafya hakkında bizleri bilgilendiriyor. “Mektebi bitirir bitirmez evlenip mobilyacı gezeceğinize, dünyayı gezin” diyerek gençlere geniş ufuklara bakmalarını tavsiye eden İlber Hoca, seyahatnamesi ile ilgili “Türkiye gibi önemli bir coğrafyayı ve tarih alanını öğrenmek için onun kuzeyindeki Güney Rusya ve Kafkasya, doğusundaki İran ve Hindistan, güneyindeki Suriye, Filistin ve Mezopotamya’nın yanı sıra Balkanları ve Akdeniz ülkelerini anlamak da kaçınılmazdır” diyor.
Atilla İlhan- Abbas Yolcu
Atilla İlhan benim çok sevdiğim bir şair. Bu kitabı görünce çok heyecanlanmıştım. Attila İlhan’ın 1949 ile 1952 yılları arasında Anadolu ve Fransa’da yaptığı geziler yer alıyor bu kitapta.
National Geographic- Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler Dünyanın En Muhteşem 225 Yeri
Bu kitapta bence en çok ilginizi çekecek şey ödüllü fotoğrafçıların çektiği mükemmel fotoğraflar. Bu kitapta Türkiye’den 6 kültür ve doğa mirası da yer alıyor. İsminden de belli olduğu gibi kitapta ölmeden önce görülmesi gereken 225 yerden bahsediliyor. Bence herkesin kitaplığına zenginlik kazandıracak bir kitap.
James Cook – Dünyanın Çevresinde Yolculuk Öyküleri
16 yaşında Kuzey Yorkshire’daki evinden ayrılıp bir balıkçı kasabası olan Staithes’e gidip orada çalışmaya James Cook’un deniz tutkusuyla başlayarak tüccarlığa, gemi kaptanlığına ve oradan amiralliğe yükselişinin öyküsü.
Gizem Altın – Bir Bilet Al
Interrail ile gün gün Avrupa rehberi temasıyla yazılmış bir kitap. Bence interrail yapmak isteyen veya merak eden herkesin okuması gereken bir kitap. Bazı bilgiler eski kalıyor, bunu göz önünde bulundurarak okumanızı tavsiye ederim.
Okan Okumuş – Yaşasın Sırt Çantası: Gezginin El Rehberi
Gezmek, yeni yerler keşfetmek ve maceralar yaşamak çok güzel. Ama nereden başlamalı? Elbette çantamızdan! İşte bu kitap geziye çıkma konusunda aklınıza gelip gelebilecek her türlü soruya yanıt bulma iddiasıyla yola çıkıyor. Plan-lama, ulaşım, konaklama, bütçe, rehber kitaplar, faydalı internet kaynakları, sağlık, güvenlik, yemek, alışveriş, iletişim, festivaller…Elinizde bu kitap olduktan sonra (yazarın iddiasına göre) dünyayı tek biletle dolaşabileceğiniz iki rota bile mümkün.
Mutlu Dinçer – Pedalımda 5 Ülke
Bir gün Denizli-Muğla-Antalya bisiklet yolculuğuna çıkan Sarıhan çifti, işin sonunun Karadeniz turuna, hatta Nepal’e kadar uzanacağına ihtimal vermiyorlardı. 3660 km. boyunca 10 ülkeyi kapsayan bir bisiklet serüvenine dönüyor.
Kitapların hepsine baktım ve internet ortamında bulabildim. Karantina sürecinde rahatça ulaşabilsiniz. Umarım bu kapanma sürecinde bu kitaplar birazda olsa keyifli vakit geçirmenizi sağlar..
Sitemizdeki diğer kitap önerileri için de aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.
Karantinada Kitap | Seyahat Konulu Kitaplar #Evdekal
Karantinada Kitap | En Sürükleyici 10 Roman // #evdekal
PSİKOLOJİ TÜRÜNDE MUTLAKA OKUMANIZ GEREKEN 5 KİTAP
instagram: elifteoman