Merhaba, Erikli Şelalesi’nde Kamp ve Gezi Rehberi yazımızda sizlerle hafta sonu bir kaçış rotası çizip kampa gidiyoruz
ERİKLİ ŞELALESİ KAMP ve GEZİ REHBERİ
İstanbul a yakınlığı ve doğal güzelliği ile Erikli Şelalesi , yakın mesafe rota arayan gezginlerini bekliyor. Tam anlamıyla yeşilin her tonuna doyacağınız ve stresinizi unutacağınız bir rota.
İstanbul Anadolu yakası ile Erikli Şelalesi arası trafiğe bağlı olarak 2-2.5 saat sürüyor. Biz Cuma günü mesai sonrası yola çıktık -ve iyi ki de Cumartesi gününü beklememişiz😊 Akşam saat 20:30 da kamp alanına varmamıza ragmen alan , ışıklandırma ve imkanları ile bize zorluk yaşatmadı.
Kamp alanına girişte kimlik ve hes kodu bilgileriniz alınıyor, yoğunluğa bağlı olarak çadır alanınızı şeçme şansınız da var. Biz sakin bir kamp planladığımız için Eylül ayını seçtik, çadırımızı da suyun sesini duyabileceğimiz mesafede kurduk. Kamp alanında ölçülü ateş yakabiliyorsunuz -hava soğuk olmamasına ragmen – kamp ateşimizi yaktık. Doğanın içinde sadece ağaç dallarının ve suyun sesi ile yalnız olduğunuzu bilmek size bambaşka bir huzur veriyor.
Kamp alanında yürüyüş yolları , keyifli patikalar bulunuyor.Alan Erikli yaylasına yakın be sebeple size iki ayrı rota çıkarıyor , Şelale ve mini obrukları görmek için bu iki farklı rotayı kullanabilirsiniz. Biz zamanımızın büyük bir kısmını şelale patikasında harcadık. Sabah erken uyananlar için , kamp alanında şelale istikametinin tam tersinde çok keyifli ,sakin ve doğanın sesini duyabileceğiniz tatlılıkta bir diğer rota var. Merak edenler için mutfak ( buzdolabı ), wc ve duş imkanları da mevcut. Hiygen ortalama diyebilirim.Telefon ve internet kamp alanında çekmiyor , ortak alanda kamp internetine bağlanabiliyorsunuz. Erikli Şelalesi tamamen doğa ile içiçe , izole bir tatil anlayışı olanların bu sebeple tercih noktası.Şelale yakınında kamp atmak ve mangal yakmak yasak -açıkçası bu kural beni çok mutlu etti. Bu şekilde şelalenin doğal güzelliğini ve çevre temizliğini en optimum şekilde korumayı başarabilmişler. Kamp alanından 15 dk yürüyüş mesafesi ile şelaleye varabiliyorsunuz. Şelale yolunda yeşilin nerdeyse tüm tonlarını gördük ve tabiatına hayran kaldık.
Şelale de yüzülebiliyor, suyun sıcaklığı sonbahar olmasına ragmen çok soğuk sayılmazdı. Yaz aylarında oluşan doğal havuzlarda yüzmenin ne kadar da eğlenceli olacağını tahmin bile edemiyorum😊 Mevsim ve hava sıcaklığının azalmış olması ,şelaleyi ziyaret etmek isteyenlerin sayısını azaltmak yerine haftasonu günübirlik ziyaret arayışında olanları mıknatıs gibi oraya çekmişti.
Şelale ile kamp yeri arasında yeme-içme mekanları mevcut. Olası bir malzeme eksikliği veya alternatif yemek arayışı noktasında size kendinizi mağdur hissettirmiyor. Ard arda sıralı restaurantlarda kahvaltı, aparatif , balık menüleri bulabilrisiniz. Konsept olarak masaları suyun içinde konumlandırmışlar bir nevi Fethiye ve Azmak Nehri çevresindeki noktalara benzer işletmeler diyebiliriz. Bu arada yukarda söylemeyi unuttum, Yalova / Çınarcık merkezden Erikli Şelalesi kamp alanına 30 dk lık Toprak dar bir yoldan sonra ulaşabiliyorsunuz bu sebeple günübirlik ziyarete ya da kampa gidiyorsanız yanınıza gerekli tüm eşyaları almalısınız.
Biz Erikli yaylası ve Erikli Şelalesi’nden çok memnun kaldık ve tamamen dinlenmiş bir vaziyette evimize döndük. Pandemi sonrası fırsat buldukça zamanını kamp atarak geçiren biri olarak, şunu kesinlikle belirtmeliyim ki İstanbul ‘a yakın , tesis ve çevre bakımı anlamında mutlaka gidilmesi gereken bir yer.
Bizler burayı geç ziyaret ettiğimiz için pişman olduk😊
Erikli Şelalesi, kuş sesleri ile uyanmayı ve doğa ile kucaklaşmayı sevenler için çok güzel bir kamp ve gezi alanı.
Gezi Notları:
- 2021 yılı itibari ile kamp alanına giriş ücreti günlük kişi başı 35 tl.
- Kamp alanı Erikli yaylasına bağlı olduğu için sabah inekler çadırların yanına otlamaya geliyor (korkuyorsanız şimideden bilin çok cana yakınlar 😊)
- Kontrollü bir şekilde kamp ateşinizi yakmayı unutmayın.(kamp alanında odun satılıyor)
- Mutlaka sabah yürüyüşüne çıkın.
- Aracınız için park yeri mevcut.
- Ortak alanda priz bulunuyor, intenet ve telefon Çınarcık- Erikli yaylasına bağlandığınız toprak yolun başından itibaren çekmiyor. (ortak alanda kamp internet var)
- Sonbaharda gitmeyi tercih ediyorsanız biz mata ihtiyac duymadık, sıcaklık ortalama diyebilirim.
Keyifli bir kamp geçirmeniz dileğimle😊
Daha fazla bilgi ve gezi fotoğrafı için instagram hesabım @dilara.geziyor ‘u takip edebilirisiniz.
Bir önceki yazım Burgazada gezi notlarına buradan ulaşabilirsiniz Burgazada Gezi Rehberi
Yazar : Dilara Kızılçelik
Daha fazla bilgi ve gezi fotoğrafı için instagram hesabım @geziparolasi ‘nı takip edebilirisiniz.