Kabak Koyu Gezi Rehberi
Pandemi sürecinde kalabalıktan uzak nerede kafa dinlerim, huzur bulurum, aman kalabalık olmasın diyorsanız, işte doğru adreste ‘Kabak Koyu’ndayız. Fethiye’den yaklaşık 15 km uzakta Faralya köyü çevresinde bulunan Kabak Koyu; yüksek dağların çevrelediği plajıyla ve el değmemiş doğasıyla, insana şuraya da küçük bir kulübe yapıp hiç gitmesem buralardan hissiyatı veriyor. Karşınızda deniz, orman ve etrafınızı saran yüksek dağlar… Jeolojik yapısının sebebiyle bitki ve hayvan türleri oraya özgü kalmış.
Kabak Koyuna ulaşım zor, asfalt yol yok ve bu sebepten giden insan sayısı az. Doğa bozulmamış, tüm güzelliğiyle orada. Sis çökmüş dağların karşısında denize girebilirsiniz, enteresan bir yer. Bir yandan denizin sesini dinlerken etrafta gezinen tavukların ,hindilerin seslerini de mutlaka duyacaksınız. Kabak Koyu gezi rehberi yazım ile hadi hep beraber Kabak Koyu turuna çıkalım, o arada nereye kulübe yapacağınıza karar verirsiniz 🙂
Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?- Kabak Koyu Gezi Rehberi
Kabak Koyu, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Faralya köyündedir. Buraya en yakın havalimanı, Kabak koyuna 1 buçuk saat uzaklığındaki Dalaman havalimanıdır. Eğer toplu taşıma ile geliyorsanız Fethiye’ye ulaştıktan sonra otogardan Faralya köyü arabalarına binip, yolun bittiği yer ‘Son Durak’ta inin. Otobüs saatleri için şuraya linki bırakıyorum.- Kabak Koyu Otobüs Saatleri – Bu duraktan sonra ya 20 dakikanızı alacak tarihi Likya yolundan yürüyerek koya inin ya da durakta her zaman var olan shuttle ile 5-6 dakika içerisinde koya ulaşın.
Eşyalarımız olduğu için biz shuttle ile koya inmiştik. Kendi aracınız ile geliyorsanız yine son durakta aracınızı park edebileceğiniz ücretsiz alanlar var. Eğer aracınız 4X4 değilse tavsiyem shuttle ile Kabak Koyu’na inmeniz. Kendi araçları ile gelenler özellikle son 50 km yolun keyfini çıkaracakları için çok şanslılar. Ölüdeniz manzarası eşliğindeki dağ yolunda mutlaka zirve noktalarda durmayı ihmal etmemeli bu anları da ölümsüzleştirmelisiniz.
Kabak Koyu’nda Ne Yapılır ?- Kabak Koyunda Görülmesi Gereken Yerler
Ve Kabak Koyu’ndayız. Kamp yapmak isteyenler için mükemmel bir yer olan Kabak Koyu, gittiğimde de anladım ki kampçılar için özel bir yer. Her yerde gördüğüm çadırlar beni buraların hiçbir zaman beton yığını olmayacağı konusunda umutlandırdı. Kampçılık kültürünün de etkisiyle yerlerde çöp bile yok, doğaya saygı harika! Kahvaltı sonrası içgüdüsel olarak kendinizi Babadağ eteklerinde yürüyüşte bulacak, sonrasında kendinizi Kabak Koyu’nun serin sularına bırakacaksınız.
Koya indiğinizde küçük çakıllı bir plaj var. Burada şezlong, şemsiye bulamayabilirsiniz zaten gerek de yok diyecekseniz. Herkes havlusuna uzanıyor veya tertemiz deniz suyundan çıkmıyor. Plaja giriş ücretsiz, yine ücretsiz olan duş almanız için bir alan var. Plajda gün batımını izleyebilir, gece yıldızların altında son ses müzikle arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz. Etrafta bir market ve cafe var, marketten ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi temin edebilirsiniz. Tüm bunların dışında Kabak Koyu’nun size unutulmaz kılacağı çok özel bir güzelliği var ki o da; Aladere Şelalesi.
Aladere Şelalesi-Kabak Koyu’nda Saklı Cennet
Görmek için Kabak Koyu’ndan dağa doğru tırmanmanız gereken Aladere Şelalesi ile ilk karşılaştığımda ‘ben böyle bir şey görmedim’ dedim. Haklıydım, hala aynı şeyi söyleyebilirim.
Şelaleye giden iki yol var, bunlardan biri kısa ve yaklaşık 30 dakika süren diğer yola göre daha sert tırmanışların olduğu yol, diğeri ise; yolu kaybetmemek için yolda kırmızı işaretlerle boyalı taşların ve tabelaların olduğu yaklaşık 1 buçuk saat süren normal patika bir yol. Dağcı olmayanlara tavsiyem uzun yol ve mutlaka spor ayakkabı ile dağa tırmanmalarıdır. Yolun başında başlayan kırmızı işaretleri takip ederek tarihi Likya yolu ve Şelale ayrımına kadar geliyorsunuz, Aladere Şelalesine yaklaştığınızda siyah kalın boruları göreceksiniz, borulardan destek alarak şelaleye doğru inmeniz gerekecek. Bu noktalarda su sesini takip etmeniz yeterli.
İnerken dikkatli olmanızı öneririm çünkü daha önce maalesef burada kazalar yaşanmış. Sağ salim şelaleye inip başınızı kaldırdığınızda 15-20 metrekarelik doğal bir havuz ve onu dolduran muhteşem Aladere Şelalesini göreceksiniz. Yüzmek isteyenler havuza girebilir. Havuzun derinliği yaklaşık 1 buçuk metre, suyu da oldukça soğuk. Etrafta küçük göletler ve rengarenk çiçekler, tam bir cennet. Yanınıza yiyecek içecek aldıysanız şimdiden keyifli saatler dilerim.
Kabak Koyu’nda Nerede Kalınır?- Kabak Koyu Gezi Rehberi
Kabak koyu denilince aklımıza ilk kampçılık gelecektir. Dilerseniz kendi çadırınızı alıp otellerin oluşturduğu kamp alanlarında çadırınızı kurabilir, duş ve tuvalet gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. Çadırınız yoksa ve kamp yapmak istiyorsanız yine size bu alanlarda kurulmuş çadırlar ile hizmet veren tesisler var. Ben harika bir kampçıyım diyorsanız çadırınızı kurabileceğiniz sonsuz bir alan Kabak Koyu’nda sizi bekliyor.
Çadırda kalmak istemeyenler için bungalov, ahşap evler mevcut. Buraların çadır alanlarına yakın veya uzak oluşu sizin tercihinize kalmış.
Kabak Koyu Gezi Rehberimizin sonuna geldik. Fethiye’ ye biraz daha yakından bakmak isterseniz Işıklar Ülkesi Diyarı: Fethiye – Fethiye Gezi Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.
Son olarak Kabak Koyu’nda nerede kalırsanız kalın sabahın ilk ışıklarıyla horozların ötüşüne hazırlıklı olun, üü üüü… Keyfiniz bol,tatiliniz uzun olsun.
Sevgiler.
Dilara ERDOĞAN
3 yorum
İlk gezi yazısına ilk yorum değerlidir. Eline sağlık. Seneye gezilecek yerler listeme ekledim
Teşekkür ederim, şimdiden keyifli tatiller 🙂
güzel başlangıçlar bunlar.Teşekkür ederim, şimdiden keyifli tatiller 🙂