Ericek Göleti Gezi Notları
Hep İstanbul için kaçış rotaları çiziyoruz da Bursa için neden olmasın dedim ve bu sefer farklı bir rotayla geldim. Bursa’dan çok fazla uzaklaşmadan hatta il sınırından bile ayrılmadan doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz Ericek Göleti ile karşınızdayım bu sefer. Sakın İstanbullular alınmasın. Ericek Göleti İstanbul’a da oldukça yakın. Özellikle pandemiyle birlikte daha fazla doğaya kaçtığımız şu günlerde hem Bursa, İstanbul hem de çevre iller için alternatif noktalardan biri Ericek Göleti. O zaman hazır mıyız? Ericek Göleti rehberi başlıyooooor.
Ericek Göleti Nerede ve Nasıl Gidilir?
Bursa’nın Gürsu ilçesi sınırları içinde yer alan Ericek Göleti, Ericek köyünün yakınlarında bulunan yapay bir göl. Katırlı Dağları’nın eteklerinden bulunan Ericek Göleti şehrin stresinden uzaklaşmak, doğaya ve yeşile doymak isteyenler için harika bir rota.
Ericek Göleti, Bursa merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ericek Göleti’ne gitmek için öncelikle Ankara yolunu kullanarak Gürsu’ya ulaşmanız gerekiyor. Gürsu’ya vardıktan sonra Hasanköy yolundan devam ederek Dışkaya köyüne ulaşmanız ve buradan da Ericek köyüne devam etmeniz gerek. Ericek köyüne vardıktan yaklaşık 3 kilometre sonra da gölete ulaşıyorsunuz. Her ne kadar yol biraz virajlı olsa da burada geçireceğiniz bir güne veya hafta sonuna kesinlikle değer.
Ericek Göleti’nde Ne Yapılır?
Ericek Göleti’ne geçen sene sonbaharda gitmiş ve ailemle birlikte göletin hemen yanı başında bulunan bungalovlarda konaklamıştık. Tabii o zamanlar pandemi hayatımıza girmemişti ve bir yerlerde konaklamak daha kolaydı. O yüzden burada kararı size bırakıyorum. İster kamp yapabilir ister bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Ya da ikisi de bana göre değil derseniz piknik ve trekking için de tercih edebilirsiniz. Anlayacağınız üzere her türden seçenek mevcut Ericek Göleti’nde.
Ericek Göleti kamp için hem farklı bir destinasyon hem de çok ideal bir yer. Bizim gittiğimiz zaman Ericek Göleti henüz çok fazla bilinmiyordu ve oldukça sakindi. Ancak pandemiyle birlikte artık daha fazla doğaya kaçar olduğumuzdan eskisine oranla biraz daha kalabalık olduğu söyleniyor. Bu nedenle izole olmak ya da kamp için kendinize iyi bir nokta bulmak adına her zaman erken saatte gitmekte fayda var.
Ericek Göleti’nin etrafında piknik masaları bulunuyor ancak her ihtimale karşı yanınızda masa ve sandalye bulundurmanızı öneririm. Göletin etrafında bulunan piknik masalarında veya orman içerisinde piknik yapabilirsiniz. Göletin çevresinde belirli noktalarda temiz su ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çeşmeler, tuvalet ve bir de mescit bulunuyor.
Ateş yakmak için yerdeki kuru dalları ya da kozalakları kullanabilirsiniz. Ancak lütfen ateş yakmak için ağaç ve dalları kesmeyin. Yine lütfen ateş yakarken de her zaman daha önce yakılmış alanları tercih edin.
Ericek Göleti’nin hemen yanında Gürsu Belediyesi tarafından işletilen bir adrenalin park ve bu alanın içinde bungalovlar bulunuyor. Oldukça sevimli bir şekilde dizayn edilmiş bungalovlarda konaklayabilir sabah uyandığınızda pencerenizden Ericek Göleti’nin manzarasını seyredebilirsiniz.
Her bungalovun kendine ait bahçesi ve piknik masası bulunuyor. Ancak bungalovların içinde mutfak mevcut değil. İsterseniz adrenalin parkın restoranını kullanabilir ya da isterseniz bungalovun bahçesinde yanınızda getirdiğiniz yiyeceklerle piknik yapabilirsiniz.
Adrenalin parkın içerisinde bungalovların yanı sıra bir de restoran, büfe ve yörük çadırı bulunuyor. Bunların dışında adrenalin parkta keyifli vakit geçirebileceğiniz ve farklı deneyimler yaşayabileceğiniz; zipline, atv safari parkuru, tırmanma duvarı, olimpik trap ve okçuluk poligonu, dağcılık tırmanma parkuru, kampçılık alanı, gölet sporları alanı ve seyir alanları mevcut. Ayrıca deniz bisikletleri ile göletin üzerinde gezintiye çıkabiliyorsunuz. Biz sadece zipline yapmıştık. İlgi alanınıza göre siz de vaktinizi değerlendirebilirsiniz.
Ericek Göleti gündüz güneşin de etkisiyle fazla soğuk olmasa da geceleri oldukça soğuk oluyor. O yüzden kamp yapacaksanız veya konaklayacaksanız hazırlıklı gitmenizi öneririm.
Ericek Göleti’ne girişte araç başına 5 TL ücret alınıyor. Aracınızı park edebileceğiniz alanlar mevcut.
Ericek Göleti’nin çoğu noktasında telefon çekmiyor. Gitmeden bunu bilmek de fayda var. Ama bence bunu bir avantaja çevirip bolca kafa dinleyebilirsiniz.
Ericek Göleti’nin hemen yanı başında bir de kale denilen bir tepe bulunuyor. Her ne kadar biraz dik gibi görünse de oldukça keyifli bir parkur. Kimi yerlerde yürüyerek kimi noktalarda tırmanarak kaleye, bayrağa ulaşabilir; ayaklarınızın altındaki eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz. Tabii parkur boyunca göreceğiniz manzaralar ise tırmanışın bonusu.
Ericek Göleti’nde başka ne yapılır derseniz fotoğraf çekebilir ya da olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
Ve son olarak Ericek Göleti‘ne şehir dışından geliyorsanız eğer Bursa gezi rehberimize bakmadan geçmeyin derim.
Diğer yazılarımı okumak için buraya, beni instagram hesabımdan takip etmek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz 🙂
Sevgiyle kalın!
Evrim