Bavul Nasıl Hazırlanmalı? – Seyahat Öncesi Hazırlık
Seyahate çıkmadan önce en sevdiğim iş oturup bir liste yapmak. Bavuluma ne koymalıyım, sırt çantamda neleri götürebilirim gibi hiç bir eşyamı unutmamak adına bu listeler benim için çok önemli. Bir kaç kez liste yapmama karşı unuttuklarım olduğu için artık bu liste işini sabitlemeye karar verdim ve madde madde, grup grup hangi çantada ne olmalı bir taslak hazırladım. Bavul nasıl hazırlanmalı ? Benim bavulumda acaba ne var? Sizi daha fazla merakta bırakmadan hemen taslağı paylaşıyorum.
Bu arada belirtmeliyim ki okuyacağınız bu taslak bizzat benim tarafımdan denenmiş onaylanmıştır. Bu sebeple gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Siz unutsanız bile listenin unutmayacağına eminim!
Bavul Nasıl Hazırlanmalı? Hangi Çantada Ne Taşıyorum?
Küçük Bel Çantası
Öncelikle küçük bir bel çantası veya dilerseniz elinizde taşıyabileceğiniz kişisel ve anlık ulaşmanız gereken eşyalarınızı koyabileceğiniz bir çanta alabilirsiniz. Bavul nasıl hazırlanmalı dedik ama küçük bel çantası nasıl hazırlanmalı da diyebiliriz bu bölüme 🙂
- Pasaport / Kimlik / Öğrenci Kartı / Vize evrakları
- Biletler / Rezervasyon çıktıları / Diğer önemli evraklar
- Telefon
- Yanınızda götüreceğiniz tüm parayı aynı yerde taşımak istemezsiniz bu sebeple bir miktar paranızı bu çantada taşıyabilirsiniz.
Sırt Çantası
Sırt çantanızda ise daha çok yolculuğunuz sırasında sizi oyalayacak ve yanınızda taşımak istediğiniz diğer eşyalarınızı koyabilirsiniz.
- Fotoğraf makinesi / ipod / mp3 çalar
- Kitap / Dergi
- Şarj aletleri / Powerbank / Kulaklık
- Cüzdan
- Not defteri / Kalem
- Acil durumlar için; yara bandı, merhem, kas gevşetici, ağrı kesici, diş fırçası ve macunu, kuru ve ıslak mendil
- Eğer lens kullanıyorsanız, uçaklarda sınır olması sebebi ile maksimum 100ml ‘lik bir şişede lens suyu ve lens kabı, gözlük, gözlük kabı, güneş gözlüğü
- Makyaj malzemeleri, tarak, toka
Bavul – Bavul Nasıl Hazırlanmalı?
Bazı eşyalarınızı da tabi ki bavulunuzda taşıyacaksınız. Eğer kabin bagajı almayı düşünürseniz sıvılar için maksimum limitin 100 ml olduğunu unutmayın.
- İklime göre şort/pantolon/etek/elbise, tshirt/kazak/hırka, spor ayakkabısı/bot/çizme/sandalet/terlik
- Havlu / mayo / şapka
- İç çamaşırı / çorap / pijama
- Şampuan / parfüm / güneş kremi / şemsiye
- Priz çoklayıcı
- Tıraş / Epilasyon malzeme ve aletleri
- Dönerken bavula sığmamanız riskine karşı ekstra bir çanta
Yanınıza Almayı Unutmayın!
Yanınızda uçak veya otobüsün soğuk olmasına karşı bir hırka ve çorap bulundurmakta da ayrıca yarar var. Örneğin uzun uçuşlarda battaniye ve çorap gibi ihtiyaçları bazı hava yolları sağlıyor ancak her seyahatinizde bulamayacağınızı düşünerek listeye ekliyorum. Ayrıca her yerde uyuma potansiyeliniz yok ise, sizi biraz olsun rahat ettirmesi için yanınıza bir seyahat yastığı alabilirsiniz. Üstelik elinizde taşımanıza da gerek yok, çoğu modeller sırt çantanıza takılabilir özellikte oluyor.
Özellikle kabin bagajı hazırlarken nelere dikkat edilmeli ve farklı havayollarının kabin bagajı için ne gibi koşulları var öğrenmek için El / Kabin Bagajı Hakkında Bilmeniz Gerekenler isimli yazımı da okumanızı öneriyorum.
Yazımı okudun ama aklında sormak istediğin sorular mı var? Bana sosyal medya üzerinden ulaşabilirsin! Instagram : Piecesofsera
Umarım bu bilgiler sana seyahat etmek için bir neden olur.
Sevgilerle!
Sera
2 yorum
Ben zaten sizin her yazinizdan sonra bilet bakan biri olarak 3 ay sonra yeşil pasaportum geldigi gibi hoppp ucucam. Bana inanilmaz bir rehberlik yapiyorsunuz :)) Bende beklerim siteme seyahat ederken yaninizda olmasi geren kitaplarda benden olsun 🙂
Bununla ilgili bir yazı yazmak ister misiniz? Yayına da alırız, sitenizin de tanıtımı olmuş olur.