Langkawi Gezi Rehberi | Malezya’nın Kedah eyaletine bağlı olan ada, Malezya yarımadasının kuzeybatı ucundan 30 km uzaklıkta yer alıyor. Langkawi adalar topluluğu 99 adadan oluşuyor. En büyük ada Langkawi adası olarak adlandırılmış. Ada Andaman denizinde yer alan dünyanın en eski kara parçası. UNESCO Jeopark Statüsüne dahil edip koruma altına almış. Pirinç tarlaları, mangrov ve bambu ormanları, uzun ince bembeyaz kumlu plajlarıyla sessizlik arayanlar için tam bir balayı adası.
Langkawi Adası’na Nasıl Gidilir?
Öncelikle Langkawi adası vizesiz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 gün süreyle adayı ziyaret edebiliyor. Langkawi’ye Türkiyeden direkt uçuş yok aktarmalı olarak Malezya, Tayland veya Singapur’dan ulaşabilirsiniz. Bu ülkelerden birine geldiyseniz artık Langkawi adasına gitmek için iki seçeneğiniz var. İlki feribot, ikincisi ise uçak.
Feribotlar, Malezya’da Kuala Perlis, Georgetown, Kuala Kedah ve Tayland’da Sadun’dan kalkıyor. Uçakla gelmek isterseniz ise ki biz o yolu kullandık. Singapur, Malezya(Kuala Lumpur ve Georgetown’dan) her gün seferler var.
Malezya’yla ilgili daha fazla bilgi için
Langkawi Adasına Ne Zaman Gidilir?
Ekvator çizgisine yakın olan Langkawi’ tropik bir iklime sahip. Yıl boyu sıcaklık 23-33 derece arasında seyrediyor. Kuru ve yağışlı olarak iki sezonu var. Kuru sezon(Kasım-Nisan) yağışlı sezon(Mayıs-Ekim) arası. Her mevsim tatil için elverişli sıcaklığa sahip olsa da en uygun zamanı Kasım-Haziran ayları arasıdır.
Langkawi Adasında Konaklama
Hint okyanusunun güzel manzaraları eşliğinde ucuza konaklamak isterseniz doğru yerdesiniz. en Adanın en canlı noktası Pentai Cenang bölgesi bu bölgeden bir otel seçmeniz akıllıca olur. Rezervasyonlarınızı 3-4 ay öncesinden yaptırmanızı tavsiye ederim. Adada bir çok lüks otel zinciri mevcut. Biz adada 3 gün kaldık. Bu süre gayet yeterli oluyor. Booking, Agoda gibi sitelerden fiyat araştırması yapıp bütçenize ve gönlünüze uygun bir seçeneği değerlendirebilirsiniz.
Langkow Adası Gezilecek Yerler
Kumsallar
1. Petai Cenang sahili (Şehir merkezinde 2km uzunluğunda bir sahil)
2. Pantai Tengah(Su sporları sevenler için)
3. Pantai Teluk Datai (Favorim. Su altı severler için)
Şelaleler
4. Telaga Tujuh Şelalesi (Seven Wells)
5. Temurun Şelalesi
6. Durian Perangin Şelalesi
7. Lubok Semilang Şelalesi
8. Mangrove turu- Kilim Jeolojik parkında tekneli aktivite
Otelden veya tur firmalarından bu turu satın alabilirsiniz. Kökleri suyun dışında olan Mangrov ağaçları
9. Oriental Village | Langkawi Gezi Rehberi
Oldukça güzel tasarlanmış turistik bir köy. Burada oryantalist tarzda yapılmış binalar, bahçeler, vergisiz alışveriş yapabileceğiniz mağaza ve restoranlar bulunuyor. Skycab, skybridge, teleferik ve 3D interaktif sanat müzesi(Art in Paradise Langkawi ) aynı alanın içerisinde. Langkawi Oriantel Village’teki SkyCab yerden 700m yükseklikte ve 125m uzunluğunda bulutlara bir kalada panoramik adalar manzaralı bir köprü.
Fil gezintileri, kaplan gösterileri vs. Çocuklu aileler için de pek çok aktivite alanları mevcut. Biz müze kısmında çok eğlendik. Bilet fiyatları katılacağınız aktiviteye göre; 49-121RM (250-620₺) arasında değişiyor. Kaldığımız yerden motor kiralayarak buraya ulaştık. Yol boyunca maymun ormanı ve mangrov ormanlarından geçtik ve yoldan çok keyif aldık.
10. Kumsaldaki beach barlar, ateş şovları
Akşam olunca aktiviteler tamamen kumsala taşınıyor. Ateş şovları sabah kadar devam ediyor.
11. Pulau Payar Marine Park
Adanın güneyinde bulunan parkta barakuda ve köpek balıkları ile yüzebilir aynı zamanda balıkları besleyebilirsniz. Denizaltı güzelliklerini ister şnorkel yaparak ister su altı kabinlerine girerek ya da tabanı cam olan tekneler ile izleyebilirsiniz.
12. Kartal Meydanı (Eagle Square)
Adaya adını veren kartalın 12 metre yüksekliğindeki heykelinin bulunduğu meydan.
Ada İçi Ulaşım Nasıl? | Langkawi Gezi Rehberi
Ada’ya iner inmez otelimizin servisi bizi aldı ve otelimize götürdü. Langkawi’deki otellerinin çoğunun havaalanı shuttle hizmeti var. Gitmeden önce otelle mailleşerek bunu halledebilirssiniz. Şehir içindeki ulaşım için taksiler uygun fiyatlı. Biz motor kiralayarak tüm adayı keşfettik. Günlük motor kiralama ücreti 20RM(100tl) civarındaydı. Akaryakıtta da vergi olmadığı için sudan ucuzdu. Bir çok Uzak doğu ülkesinde olduğu gibi trafiğin sağdan aktığını hatırlatayım.
Langkawi Ada’sında Nerede Ne Yenir?
Malezya Müslüman bir ülke olduğu için domuz eti endişeniz burada olmayacak ama Asya’da olduğumuzu unutmuyoruz tabiki. Palmiye yağı, soya sosu, pirinç ve erişte burada da peşimizi bırakmıyor. Satay adı verilen yöresel bir yemekleri var ki işte bu tam bizlik. İstediğiniz et veya deniz ürünleri çeşidi şişe geçirilip ateşte pişiriliyor. Fiyatlar Türkiye’nin 3te1’i oranında diyebiliriz.
Sahilde pek çok restaurant ve yemek pazarları kuruluyor. Yerli halka alkol yasak olsa da turistlere serbest. Bol bol da tropik meyve yemeyi unutmayın.
Neden Langkawi Adasına Gitmeliyiz?
Adada HİÇBİR şeyden vergi alınmıyor. Evet aklınıza gelebilecek HER ŞEY vergisiz.
Langkawi Adası’nda ev ,araba, alkol, parfüm aklınıza ne gelirse hiç birinden vergi alınmıyor. Zaten ucuz olan bir ülkede bir de böylesi bir durum olunca tatil yapmak bedavaya geliyor diyebiliriz.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, takipte kalmayı unutma!
Daha fazlası için Ceylan.m.e
Sevgilerle!
Merve.