Dubai Gezilecek Yerler | Son 30 yıldır petrol gelirleri sayesinde dünyanın en ünlü şehirlerinden biri olan, fütüristik yapıları, dünyanın en uzun yapısı olan Burj Khalifa, ilk ve enleri ile Dubai’ye seyahat etmek isteyen için oldukça faydalı bir yazı ile karşınızdayım. Bu yazıda. Dubai’de görmeniz gereken tüm mekanları ve giriş ücretlerini bulabileceksiniz.

Dubai’ye Nasıl Gidilmeli?
Dubai gibi büyük şehirleri her iki seyahat tercihi ile gezebilirsiniz. Yani hem bireysel olarak kolayca gezebilirsiniz hem de turlarla kafanız rahat bir şekilde… Çünkü bir çok insan seyahat planları yapmak, biletler peşinde koşmak istemediği için turla gezmeyi tercih ediyor. Bu konuda da tavsiye isterseniz Raya Turizm’in turlarını incelemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=nQDHrHyVzwM&t=5s
Bireysel gitmek isteyenler için de başta Pegasus ve Airarabia olmak üzere; bir çok Ortadoğu ve Türkiye havayolu firmasının kampanyalarını takip etmesini tavsiye ederim. Yılbaşı, Ocak-Şubat gibi popüler dönemler haricinde oldukça uygun fiyatlara Dubai ya da hemen yanı başındaki Abu Dabi – Sharjah gibi şehirlere uçabilirsiniz. Her iki şehirden de Dubai’ye hem trenler hem otobüsler hem de servisler mevcut. Havaalanına geldiğiniz anda da ayarlayabilirsiniz.
Dubai’de Nerede Kalınır? | Dubai Gezi Rehberi 2025
Dünya üzerinde hizmet veren neredeyse tüm zincir otellerin bir şubesini de Dubai’de bulabilirsiniz. Otel isimleri açısından şurada kalın burada kalın demenin çok bir anlamı yok. Tek yapmanız gereken Booking.Com ya da diğer otel arama sitelerinde bütçenize, bölge ve diğer tercihlerinize göre arama yapmanız yeterli. Çok kaliteli otellerde kurlara rağmen Türkiye’den daha uygun fiyatlara kalabilirsiniz.
Hostel kültürü henüz çok oturmadı. Ancak Airbnb seçeneği de çok iyi olabilir. Özellikle Burj Khalifa ya da diğer ikonik eserlere bakan apartmanlarda benzer bölgede bulunan otellere göre çok daha uygun fiyatlara kalabilirsiniz.
Hangi Bölge’de Konaklama Yapılmalı?
Dubai denince Burj Kalifa, Burj Al Arab gibi akla birçok ikonik mekan geliyor. Bunların çevresi de oteller açısından oldukça yoğun bölgeler. Dubai, oldukça geniş bir alana yayıldığı için ulaşımda çok zaman kaybetmemeniz açısından doğru konumu seçmeni çok önemli. Mesela direk metro ile Jumeirah Bölgesi ile Burj Khalifa arası 35-40 dk sürebiliyor.

Ancak işin en güzel kısmı 2 ana metro ağı neredeyse tüm önemli turistik mekanların önünden ya da yakınından geçiyor ve oteller de hep bu ağın çevresinde de kurulmuş. Öncelikli tavsiyem Burj Khalifa – Dubai Mall çevresinde kalmanız ancak burası tam merkez olduğundan biraz pahalı. Ancak Kite Beach, JBR, Jumeirah Bölgesi, Dubai Marina Bölgesi, Emirates Mall civarı daha uygun ve canlı yerlerden. Bu bölgelerde konaklama daha uygun olacaktır ve metro durakları da oldukça yakın.
https://www.youtube.com/watch?v=vohGKApSYYg&t=3s
Dubai Şehir içi Ulaşım
Dubai ulaşım ağı açısından oldukça iyi durumda. Metro ağı bu kadar yeni bir şehre göre ve coğrafi koşullar da düşününce tatmin edici boyutta. Çünkü zaten görülmesi gereken yerlerin çoğu bu 2 metro hattı üzerinde bulunuyor. Onun dışında yakıt çok uygun olduğu için taksi ve UBER’in Dubai versiyonu olan Careem uygulaması çok uygun. Özellikle 3-4 kişiyseniz metroya binmenize gerek yok.
Ayrıca Dubai Marina ve JBR gibi önemli sahillere giden tramway hattını da aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. Otobüsler ise Global Village, Miracle Garden gibi yerlere gidiyor.
Dubai Metrosu
Dubai’de günlük, haftalık pass gibi toplu biletler bulunmuyor. İstanbul’da olduğu gibi kart sistemi var. Herhangi bir metro istasyonundaki danışma gişelerine gidip Nul kartınızı alıyorsunuz. Kart 24 Dirheme satılıyor ancak bunun 5 Dirhemi kart ücreti, kalan 19 Dirhem ise kullanabileceğiniz miktar. Hemen hemen tüm yerler tek biniş 5 Dirhem tutuyor. Aktarmada tekrar ücret kesilmiyor. Kart bitince de istasyonda bulunan kiokslarda nakit ya da kredi kartı ile dolum yapabilirsiniz.

Metro istasyonları ve vagonlar tüm Dubai’de olduğu gibi tertemiz ve güvenli. Kadınlara özel vagonlar da bulunuyor. Metroda yeme içme, sakız çiğneme, kadınlara özel vagonlara erkeklerin girmesi yasak.
Dubai’de Araç Kiralama
Dubai’de toplu taşıma ve taksi / Careem sayesinde ulaşımda sorun yok ancak yine de araç kiralamayı düşünürseniz, havaalanlarından rahatlıkla kiralayabilirsiniz. Neredeyse tüm küresel araç kiralama şirketleri hizmet veriyor ve fiyatlar Türkiye’deki fiyatların yarısından uygun. Kullandığımız ehliyetler de burada da geçerli.
Park yerleri ile ilgili hiçbir sorun yok. Şehirde araç park etmek oldukça rahat. Her yer AVM olduğu için en kötü onları kullanabilirsiniz.
Dubai’de Görmeniz Gereken 50 Yer ve Giriş Ücretleri
Öncelikle şunu söylemeleyim. 3-4 yer hariç tüm turistik mekanlar son 10-15 yılda yapılmış, çoğu teknolojinin ve modern mimarinin en iyi şekilde kullanıldığı modern eserler. Her şeyin en iyisini, en uzununu, en büyüğünü falan yapmaya yemin etmişler gibi mekanlar yapılmış. Özellikle çocuklar ve alışveriş meraklıları için de dünyadaki en iyi şehirlerden biri. Şimdi kısa kısa bu yerlerden ve giriş ücretlerinden bahsedelim. 2025 itibariyle 1 AED = 9,9 Dirhem (2025 Ocak)
1. Burj Khalifa – 169 / 259 AED
828 m uzunluğuyla an itibariyle dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa, Dubai’nin simgesel yapısı durumunda. Bir çok Guinness Rekoru’nu elinde bulunduran bu yapı ve çevresi tam bir cazibe merkezi. Yılbaşı gecesi kutlamalarının da ana merkezi. Dünyanın en büyük havaifişek gösterilerinden biri o gece burada yapılıyor. Tabi her bu tarz binada olduğu gibi buraya da çıkmak ücretli.

At the Top resmi sitesinden biletini almanızı tavsiye ederim çünkü bu resmi sitesi. Diğerleri komisyon koyuyor. Sitede bir çok farklı etkinlik, restoran, lounge gibi yerlere girişlere göre farklı biletler satılıyor ancak genel bilet kısmında biletinizi alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ise çıkmak istediğiniz saate göre bilet fiyatların değişmesi. Prime Hours adı verilen 15:00-19:00 arası en pahalı biletler satılıyor. (259 AED) çünkü birçok insan gün batımı saatlerinde çıkmak istiyor.
Ancak size şöyle bir güzel tavsiye vereyim. Boşu boşuna 2 katı fiyat ödemektense, 14:30’a bilet alın ve dilediğiniz kadar kalın. Hatta hiçbir zaman kalablıktan dolayı belirtilen saatte giremediğiniz için yukarıya ulaştığınızda 1 saat falan geçmiş oluyor. Mesela biz 14:30’a bilet almıştık ancak 125 ve 126. katlara geldiğimizde saat 15:45 olmuştu. Sonrasında gün batımına kadar kaldık ve o amaçla gelen insanların ödediği parayı da ödememiş olduk.

Biletlerden biri de 148. kata da çıkıyor ancak genel bilet en fazla 126. kata çıkabilirsiniz ki yetiyor zaten. Dünyanın en hızlı asansörleri ile 1 dakikada ve saniyede 6 m hızla en tepeye çıkıyorsunuz. Gerçekten muhteşem bir deneyimdi.
2. Dubai Mall – Ücretsiz
550 bin m2 büyüklüğü ile dünyanın en büyük AVM’si. İçinde yüzlerce farklı bölüm ve her bölümde dünyaca ünlü tüm markalardan, yerel firmalara mağazalar var. Türkiye’ye göre tüm mağazalarda aynı ürünler bile daha uygun. Ancak bazı zamanlarda akıl almaz fiyatlara ürünler alabilirsiniz. Tabii psikolojinizi korumanız gerek 🙂
İçerisi dipsiz bir kuyu gibi. Girince bir türlü çıkamıyorsunuz. O yüzden ciddi bir zaman ayırmanız lazım. Bunun dışında AVM’de dünyaca ünlü restoranlar, Çin Mahallesi, oteller gibi farklı yerler de var. Burj Khalifa’ya da buradan giriş yapıyorsunuz. Yine içeride Akvaryum, Şelale, Dinazor fosilleri gibi ilginç ve ücretsiz yerler de var.
3. Dubai Fountain – Ücretsiz
Dünyanın en büyük gösteri havuzundaki su, ışık ve ses gösterilerini ücretsiz izleyebilirsiniz desem, ne derdiniz? Dubai Mall ile Burj Khalifa arasında uzanan bu devasa havuzlarda her akşam 18:00 yazın 19:00 itibariyle gösteriler düzenleniyor. 20 ya da 30 dk’da bir gösteriler yapılıyor. En güzel izleyeceğiniz yer ise Havuzların orasında bulunan köprünün üstü ya da Dubai Mall’de bulunan balkonlar.

4. Dubia Aquarium – Ücretsiz
Dubai Mall içerisinde ücretsiz görebileceğiniz efsane bir yer var. Tek parça halinde dünyanın en büyük akvaryum tankı olan bu yeri AVM yollarında gezerken görebiliyorsunuz. Ancak içinde ücretli bir alan da mevcut. Dilerseniz Tünel içinde yürüyebilir ve su altı hayvanat bahçesini gezebilirsiniz. Bilet için tıklayın
5. Wings of Mexico – Ücretsiz
Meksikalı sanatçı Jorge Marin tarafından yapılan Meksika Kanatları, umudu, özgürlüğü ve kültürler arasındaki bağlantıyı temsil ediyor. Dubai’de kalıcı hale gelmeden önce New York ve Madrid gibi şehirlerde sergilendi. Sonunda arka planına Burj Khalifa’yı alarak şehrin en popüler fotoğraf noktalarından biri oldu.
6. Sky View Observatory – 85 AED
Dubai’de bir çok binaya ve kulenin terasına çıkıp yükseklerden şehri izleyebilirsiniz. Ancak bunların içinde en ünlü olan Burj Khalifa’yı inşa eden Emaar şirketine ait olan Sky View yapısı. Buranın ünü Burj Khalifa’ya en yakın en yüksek gözlem terasına sahip olmasından geliyor.
Çok daha sakin ve burada dünyanın en yüksek kaydırağı bulunuyor. 20 AED ekstra ödeyerek bu korkutucu cam kaydıraktan kayabilirsiniz. Biletler için tıklayın
7. Future Museum – 149 AED
Merkezden yavaş yavaş uzaklaşıyoruz. An itibariyle dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Gelecek Müzesi, adından da anlaşıldığı üzere geleceğe dair eserlerin, teknolojinin sergilendiği muhteşem bir müze.

Bilet bulmak oldukça zor. Bu yüzden seyahatinizden çok öncesinden biletlerinizi alın. Müzeyi gezerken kendinizi bir anda 40-50 yıl belki daha fazla yıl sonrasında yaşıyor gibi hissedeceksiniz. Emirates Tower metro istasyonuna oldukça yakın konumda. Bilet için tıklayın
8. Dubai Frame – 50 AED
Para çok olunca ne yapalım diye düşünen Dubai eşrafı 🙂 her şeyin büyüğünü yapma amaçlarına bir de devasa bir çerçeve eklemişler. İlk bakışta 150 m yüksekliğinde dev bir fotoğraf çerçevesi gibi görünse de burası içinde bir çok ofisin, restoranın ve gözlem terasının olduğu bir bina. Buraya da ücret karşılığı çıkıp özellikle gün batımı saatlerinde çevreyi gözlemleyebilirsiniz. Bilet için tıklayın
9. Global Village – 25 / 30 AED
Sınırları olmayan bir dünyayı hayal edin. 90’dan fazla ülkeye ait ünlü eserlerin replikalarının inşa edildiği, sanatın, kutlamaların ve eğlencenin hiç eksik olmadığı, yine bu ülkelere ait sokak lezzetlerinin sergilendiği bir nevi fuar alanı gibi kalıcı bir park. Hafta içi 25, hafta sonu 30 AED ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Her gün 16:00’dan sonra park kapılarını ziyaretçilerine açılıyor. Yılbaşı akşamı da kutlama yapılan en güzel yerlerden. Bilet için tıklayın
10. Miracle Garden – 75 AED
Yine dünyanın en büyük çiçek bahçesi ile tanışın. 50 milyondan fazla çiçek ve 250 milyondan fazla bitkiyle devasa rekreasyon alanlarının yapıldığı, sadece çocukların değil tüm ziyaretçilerinin aklını başından alıp unutulmaz bir deneyim sunan Mucizeler Bahçesi, Dubai’nin en popüler parklarından.

72.000 m2 büyüklüğündeki bu devasa alanda, Emirates Havayolları’na ait Airbus A380 uçağı bile bu süslemelerden nasibini almış. Özellikle çocuklarınızla mutlaka gitmelisini. Bilet için tıklayın
11. Aura Sky Pool – 200 AED
Sonsuzluk havuzları son zamanların en popüler turistik mekanlarından. Birçok otel en üst katlarına bu tarz havuzlar inşa ederek manzaranın keyfini yüzerken çıkarmanızı sağlıyor. Singapur, Santorini, Kuala Lumpur gibi şehirlerde en ünlülerini görüyorduk. Ancak Dubai’de de inanılmaz klas bir havuz var. Meşhur Palm manzarasını sunan, Aura Sky Pool adlı bu havuz Nakheel’s Palm Tower’ın 50. katında dünya çapında 360 derece görüntü sunan en büyük ve ilk havuzu. Girişi de biraz pahalı 🙂 Bilet için tıklayın
12. The View At the Palm – 110 / 165 AED
Aura Sky Pool ile birlikte Dubai’nin meşhur Palmiye Adalarını en güzel açıdan görebileceğiniz bu teras Palm Tower’ın 54. katında bulunuyor. Yılbaşı kutlamalarının da yine en popüler yerlerinden. Dilerseniz burada bulunan restoran da bulunuyor. Yine saatlere göre fiyatlar değişiyor. Bilet için tıklayın
Diğer Yerlerin Giriş Ücretleri

13. The Meadow Village – Ücretsiz
14. Riverland Ücretsiz
15. Old Dubai / Al Seef Ücretsiz

16. Flying Cup 60 AED
17. Blue Water Island – Ücretsiz
18. Ski Dubai – 175 AED
19. Souk Medinat Jumeirah
20. Dubai Desing Distict Ücretsiz
21. Love – Al Qudra Lakes Ücretsiz
22. Dubai Creek Harbour – Ücretsiz
23. The Dubai Baloon – 175 AED
24. JBR Beach – Ücretsiz
25. Dubai Hills Mall – Ücretsiz
26. Dubai Marina – ÜCretsiz
27. Glass House – Quranic PArk 5 AED
28. Vincitore Boulevard – Ücretsiz
29. Ras Al Khor Wildlife Sanctuary – Ücretsiz
30. Courtyard – Ücretsiz
31. City Walk. – Ücretsiz
32. Last Exit – ÜCretsiz
33. Dubai Festival City – Ücretsiz
34. Marcato Mall- Ücretsiz
35. Kite Beach – Ücretsiz
36. Deep Dive – 1800 AED
37. Difc Gate Avaneu – ÜCrtsiz
38. The Green Planet – 140 AED
39. Dubai Water Canal – Ücretsiz
40. Atlantis The Lost Chamber Aquairum – 115 AED
41. Al JAdaf Walk – ÜCretsiz
42. Palm Jumeriah Walk – ÜCetsiz
43. Mohammad Bin Rashid Library – ÜCretsiz
44. Butterfly Garden – 20 AED
45. Souk Al Bahar – Ücretsiz
46. Souk Al Gold – Ücretsiz
47. Atlantis Aquaventure – 4000 TL
48. Al Sufouh Beach
49. Ibn Battuta Mall – Ücretsiz
51. Bastakia (Old Dubai)
52. Al Jaber Gallery
53. Dubai Coffee Museum – 10 AED
54. Grand Bur Dubai Masjid – Ücretsiz
55. Dubai Museum – 10 AED
56. Illision Museum – 50 AED
57. Madame Tassaud Museum – 130 AED
58. Burj Al Arab – Ücretsiz
59. Emirates Shopping Mall – Ücretsiz
60- Dubai’de Çöl Safarisi
Buraya özel bir paragraf açmak istiyorum. Dubai’de diğer bir çok Kuzey Afrika ve Ortadoğu şehirlerinde olduğu gibi çölde safari yapabilirsiniz. Tabii ki bu işin en iyi yeri Fas olsa da Dubai’ye yakın kum tepeleri vs de oldukça güzel.
Bir çok yerel firma çöllere yönelik 4*4, ATV ya da özel çöl araçlarıyle safari turları yapıyor. Orijinali olan deve sürüşü ise maalesef çok yok. Bu da aslında çöl safarisi mantığından biraz uzaklaştırıyor.

- Firmalar, özel araçlarla misafirlerini her gün 15:00 civarı otellerinden ya da alınması istedikleri merkezi bir yerden alır.
- Araçlarla yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Dubai ya da Abu Dhabi’ye yakın çöl kısmına yolculuk yapılır.
- Araçlar karşılama merkezine gelir burada isteyen ekstra ATV ya da çöl araçları ile turlar satın alır.
- Bu merkezlerde aynı zamanda WC, Yeme içme yerleri ve hediyelik eşya dükkanları olur.
- Sonrasında 4*4 araçlarla çılgın bir safari başlar. Midenize çok güvenmiyorsanız şöforü uyarmalısınız.
- Yarım saat bu tur sürer ve akabinde uygun bir yerde durulur ve kum tepelerinde gün batımı izleme ve fotoğraf çekimi için boş zaman verilir.
- Sonrasında dönüş yolculuğu başlar.
- Kimi turlar sadece bunu kapsarken kimisi yarım saat uzaklıktaki çölde gece eğlencelerinin yapıldığı alanlara hareket eder. Bu aldığınız turun kapsamına bağlı.
- Bu alanlarda devasa açık büfe yemekler verilir. Yemekler idare eder.
- Sonrasında masanızda yemeğinizi yerken sırasıyla, oryantal dansı, Tangoura adı verilen erkeklerin bir nevi modern semazen dansı, ateş dansları gibi etkinlikler yapılarak aynı araçlarla otellere yolculukla gece sona erer.
- Bu turlar firmadan firmaya değişiyor çünkü hepsi aynı şekilde hizmet vermiyor. Ortalama 2000-3000 TL arasında bu turları yapabilirsiniz.
Dubai’de tarihe ve kültüre çok doyamasanızda eğlenceye doyacağınıza emin olabilirsiniz. Önemli olan ne kadar bütçenizin olduğu.
Dubai hakkındaki diğer yazılarımızı da okumayı unutmayın.
Şimdiden size iyi eğlenceler dilerim.